工聯婦委母親節特備活動 – 感謝媽媽.愛護我家攝影比賽

 

  疫情期間,同一屋簷下,可能大家留喺屋企嘅時間多咗,見到屋企人嘅機會又大咗。

  但……有無發覺自己好耐都無認認真真咁同媽咪傾下偈?不經不覺,原來媽咪老咗好多?見到媽咪喺廚房大汗疊細汗咁煮飯,覺得連條菜都特別甜?你係咪有時都覺得「愛在心裡口難開」呢?

  不如就趁今次活動,用影像同文字向媽媽表達你嘅愛意啦!

 

#公開徵求與媽媽的溫馨一刻

- 活動時間:即日起 至 2020年4月30日(四)中午12時截止

- 活動方式:
1. 以相片同文字方式,表達你對媽媽嘅愛意。題材不限,每人限交一張相片,參加者需另寫100字以內的相片描述。
2. 截止日期為2020年4月30日(四)中午12時(以工聯婦委收到通知為準),之後我哋就會收集曬啲相,然後就由委員會作出評選。
3. 工聯婦委將於母親節當日,2020年5月10日(日),中午12時公佈所有得獎結果。

 

- 活動步驟:
1. 讚好【工聯婦委】Facebook專頁
2. 將相片電郵至 women@ftu.org.hk,然後另寫100字以內的相片描述
3. 按讚及分享此篇活動訊息到個人Facebook,設為【公開】,並加上 #工聯婦委
(注:參加者需要同時完成以上3項步驟,才符合入圍資格。如未能完成全部步驟,恕不通知。)

- 活動獎項:
冠軍(一位):800元超市現金券,湯券一套(共10張)
亞軍(一位):500元超市現金券,湯券一套(共10張)
季軍(一位):300元超市現金券,湯券一套(共10張)
優異獎(三位):湯券一套(共10張)

 

  得獎名單將公佈於【工聯婦委】Facebook專頁,並同時會以私人訊息聯絡得獎者,通知發放獎品事宜,得獎者最遲需於2020年5月24日(日),中午12時前,回覆相關訊息,否則視同放棄!

 

- 注意事項:
1. 得獎者最遲需於2020年5月24日(日),中午12時前,回覆相關得獎訊息(以工聯會婦委收到回覆通知為準)。如無回覆,則視同放棄!
2. 評選將於截止日期後進行,假如參加者於截止時間(2020年4月30日中午12時)前,未能完成必需完成的3項活動步驟,將不會獲得入圍資格。
3. 參加者於參加本活動之同時,即同意接受本活動之所有規範,並且得獎後即同意主辦單位公佈有關的Facebook公開資料及利用參加活動的相片作剪輯短片之用途。
4. 得獎者需要保證所有提供的資料均為真實且正確,無盜用任何他人資料或作品之行為。如有不實或不正確之事,一律取消入圍及中獎資格。
5. 工聯婦委保留一切修改、變更及一切最終活動解釋的權利。

 

詳情請參閱:https://www.facebook.com/391523457584243/posts/2868899599846604/?d=n

 

 

如有問題,歡迎至women@ftu.org.hk查詢。

 

 

 

 

↑回頁首

分享至: